Zoals de naam Dauw der Zee (ros = dauw en marinus = uit zee) al luidt is rozemarijn van oorsprong terug te vinden langs de Middellandse zee. Rozemarijn heeft een heerlijke aromatische geur en smaak en wordt veel gebruikt in de Mediterrane keuken. Omdat rozemarijn een sterke smaak heeft, is er maar een kleine hoeveelheid kruiden nodig om uw gerecht op smaak te brengen. Erg geschikt bij het braden en grillen van vlees, in stoofschotels en aardappelgerechten!
De ''Dauw der Zee'' is een trage groeier, maar wordt uiteindelijk een mooi groenblijvende, winterharde kruidenheestertje met prachtige mooie lichtblauwe bloemen. Zaai rozemarijn eerst onder glas en wanneer de planten voldoende groot zijn kunt u ze uitplanten of in potten zetten.
Specificaties:
Aantal zaden: ca. 170
Kiemduur in dagen: ca. 30
Zaaitemperatuur: ca. 19 ºC
Rijafstand: 40 cm
Zaaidiepte: 0,5 cm
Hoogte plant: 50 cm
Zaaien onder glas: februari t/m mei
Zaaien in de vollegrond: mei t/m juni
Oogsttijd: mei t/m september