Loopt het water je al in de mond als je nog maar aan asperges denkt? En probeer je graag verschillende recepten uit: à la flamande, gegratineerd, met gerookte zalm, in een slaatje met een frisse vinaigrette, …. Dan mag deze smalle, hoge roestvrijstalen hulp niet ontbreken in je keuken. De aspergestengels worden gekookt, de kopjes piepen boven het kokende water uit en stomen zo zachtjes gaar. Daarna haal je het mandje eenvoudig uit de pot. Je favoriete groente kan rustig uitlekken zonder meteen af te koelen. En jij kan, indien je dat wenst, verder aan de slag met het kookvocht. Deze kwalitatieve pot is de oplossing op maat van asperges. Maar onze aspergekoker heeft nog meer in petto: je kan er ook handig tagliatelle of spirelli in bereiden en er naar hartenlust andere groenten mee blancheren en koken. De capsulebodem zorgt voor een goede warmtegeleiding. Omdat het oog ook wat wil, is de kookpot zelf mat gepolijst, het perfect passende deksel is blinkend. De grepen zijn stevig gelast en er kan geen vuil of vet tussen. Presteert prima op alle kookplaten, ook inductie.
Deze aspergepan is te gebruiken voor het koken van asperges voor ongeveer 4 personen. Hij is niet alleen ideaal voor het verticaal koken van groenten zoals asperges of witlof, maar ook voor het bereiden van pasta. Bovendien kun je erin blancheren, koken en stomen.