Broodmes, 22 cm, Olijfhout – Rösle | Artesano
Met het Artesano broodmes van Rösle snijd je alle soorten brood met mediterrane flair. Het gekartelde lemmet heeft een lengte van 22 cm en snijdt brood in perfecte plakken zonder terug te deinzen voor de harde korsten. Het speciale ijsgeharde lemmetstaal is vervaardigd uit één stuk en wordt met de hand gesmeed in Solingen voor een perfecte kwaliteit. De robuuste en ergonomische handgreep is gemaakt van olijfhout met individuele nerf wat voor een aangenaam en warm handgevoel zorgt. Daarbij zorgen de natuurlijke zuren in het olijfhout ervoor dat de handgreep een antibacteriële werking heeft. De olijfhouten handgreep zorgt in combinatie met het lemmetstaal voor een goed uitgebalanceerd mes voor keer op keer perfecte snijresultaten. Om het mes zo lang mogelijk scherp te houden is het aan te raden om het mes met de hand te reinigen. Wanneer het olijfhout dof begint te worden kan dit eventueel worden ingewreven met speciale olie of wax.
Pluspunten:
Minpunt:
In 1888 richtte Karl Theodor Rösle zijn bedrijf Rösle op in Duitsland. Zijn doel was om productiemethodes te moderniseren zonder dat het ten koste zou gaan van het bijbehorende vakmanschap. Dit begon in de bouwindustrie maar in 1903 kwam daar de lijn geëmailleerde kookgerei bij en snel volgde de tinnen, verchroomde en RVS collectie! Door dit succes ging hij zich volledig focussen op de kookgerei en al snel werd het merk bekend in zowel de professionele keuken als thuisgebruik. Van appelboor tot vergiet. In de brede collectie van Rösle is alles te vinden wat een keuken nodig heeft. Het is dan ook niet voor niets dat het merk Rösle al meerdere, zeer prestigieuze, designprijzen heeft gewonnen.