Slagmessen of maalschijven -konisch of plat, keramisch of roestvrij staal, allemaal met hun eigen voors en tegens.
Mesjes of schijven?In traditionele koffiemalers zit een mesjes dat de koffiebonen in stukken hakt. Prima voor filterkoffie, maar niet voor espresso.
Conische of vlakke maalschijven?Conische, ofwel kegelvormige, maalschijven zouden minder heet worden tijdens het malen en dus beter zijn voor de bonen. Maar daarentegen zeggen anderen weer dat platte maalschijven een constantere maling geven.
De Rommelsbacher EGK200 is handig en ruimte besparend! Maal met een en hetzelfde apparaat je verse koffiebonen fijn voor heerlijk geurende koffie, nootjes, kruiden en dergelijke voor een extra accent aan je keukenprestaties èn verse dippen en pesto's in een handomdraai. Door de maalcontainer te wisselend is hij geschikt voor meerdere gebruiksmomenten. Wil je 'gewoon' malen, dan kies je voor de container met 2 mesjes, wil je iets specifieker aan de gang en bijvoorbeeld een pesto of tapenade maken, dan vul je de container met de 4 mesjes en voilà, er staat ineens een mini-blender voor je neus!