Zoals de naam al zegt, een Chinees koksmes is speciaal ontworpen voor het bereiden van Aziatische gerechten. Dit mes kan echter zoveel meer! Vanwege de veelzijdigheid wordt dit mes door steeds meer professionele en amateur-koks gebruikt. Hoewel het gevormd is als een bijl is dit mes niet geschikt voor stevig voedsel voor te bereiden. Het is namelijk erg dun en daardoor niet sterk genoeg om bijvoorbeeld botten te breken. Het is ontworpen voor het nauwkeurig in blokjes snijden van groenten, fruit en het fijnhakken van kruiden. In tegenstelling tot zijn Europese tegenhanger (koksmes) is het lemmet van het Chinese koksmes erg breed.
Dit Spitzenklasse Plus Chinese Koksmes heeft een lemmetlengte van 18,5 cm en een totale lengte van 31 cm. Deze messen worden gefabriceerd in Hayingen, in de WMF fabriek, waardoor ze het predicaat “Made in Germany” mogen dragen!
Vlijmscherpe messen, heften die aanvoelen alsof ze voor je eigen handen zijn gemaakt en een uitgebreid messenassortiment - onze collectie Spitzenklasse Plus is de klassieker onder de WMF messen. Hun ontwerp heeft afgeronde heftranden waardoor de messen nog beter in de hand liggen. Het naadloze ontwerp van de heften, een gesmede krop voor de juiste balans en de Performance Cut* lemmeten garanderen dat je er schoon, veilig en betrouwbaar mee kunt werken. De collectie is zeer divers en biedt een geschikt mes voor iedere kok en ieder ingrediënt: van klassiekers zoals koksmessen, universele- en groentemessen met verschillende lemmetlengtes tot Chinese koksmessen in verschillende uitvoeringen en Santoku- en steakmessen. Ingrediënten voorbereiden wordt nu een leuk werkje!
*Performance Cut Technologie: het mes is twee keer zo scherp dan de betreffende standaard (DIN-8442-5) vereist. Ook blijven deze messen uitzonderlijk scherp voor een langere tijd.