Carrageen gebruik je om je product te stabiliseren en/of te verdikken. Deze carrageen wordt gewonnen uit zeewier. De slijmerige planten bevatten een hoog gehalte 'slijm'. Het is daarom uitstekend te gebruiken als natuurlijk geleermiddel, verdikkingsmiddel en water bindmiddel.
Carrageen is een bindmiddel voor soepen & sauzenCarrageen heeft van zichzelf geen smaak. Je kan carrageen bijvoorbeeld gebruiken in:
Je gebruikt ongeveer 0,2 tot 1 gram per kilogram eindproduct.
Voedingswaarden & IngrediëntenIngrediënten: stabilisator (E407a)
Voedingswaarde per 100 gram
Energie
429
KJ
Energie
107
kcal
Vetten
0,9
g
- waarvan verzadigde vetzuren
0
g
Koolhydraten
0
g
- waarvan suikers
0
g
Vezels
48
g
Eiwitten
0,6
g
Zout
2,9
g
De beste dag om Carrageen E407a te kopen, is vandaag!