Wat is Gyokuro?
GYOKURO wordt verbouwd in Uji, waar het mistige klimaat, de glooiende heuvels, de warme dagen en koele nachten een ideale omgeving zijn om thee van een hoge kwaliteit te verbouwen. Gyokuro is de fijnste soort japanse thee en wordt bijna uitsluitend in de regio van Kyoto verbouwd. Van de vele regionale variëteiten is Gyokuro uit Uji de beste. Gyokuro wordt 20 dagen zorgvuldig in de schaduw verbouwd, afgeschermt door een Jikagise, (tradionele overkapping), voordat het geoogst wordt. GYOKURO SUPERIOR is van hoge kwaliteit en heeft een paar unieke kenmerken, elegant aroma, zoete smaak en een smaragdgroene kleur.
GYOKURO SUPERIOR is Gyokuro van de hoogste kwaliteit
Bereiding :
Theeblaadjes : 1,5 el (7-8g)
Temperatuur van het water is laag : 60º-70º.
Hoeveelheid water : 200ml
Wachttijd : 1,5 - 2min.
Schenk tot 3x water bij
De broze naalden moeten zich bij het theezetten volledig kunnen ontvouwen